joi, 12 februarie 2015

Samsung Galaxy S6 ar putea veni cu suport pentru încărcare wireless.


Samsung Galaxy S6 e pe buzele tuturor în aceste zile şi dacă dotările sale ajunse pe web nu prea surprind, azi descoperim o funcţie interesantă a handsetului ce va fi anunţat pe 1 martie la MWC 2015.
Se pare că terminalul cu carcasa unibody din metal îşi va păstra bateria înlăturabilă, dar va aduce în plus şi încărcare fără fir. Speculaţiile vin din Coreea de Sud, de la două publicaţii locale (1, 2). Aparent, Samsung se va baza pe tehnologia de inducţie magnetică, ceea ce ar face din Galaxy S6 primul model al firmei asiatice care aduce încărcare wireless fără un accesoriu extra.
Aici apare o mică contradicţie cu acel corp metalic unibody pe care l-am menţionat mai sus. Astfel, inducţia magnetică wireless nu funcţionează pe un smartphone metalic, deoarece metalul afectează câmpul magnetic şi rezultă pierderi de curent. Există şi soluţii pentru terminale de genul, precum ataşarea unui adaptor special la handset, ca la HTC One M8.
Singura metodă ca Galaxy S6 să vină şi cu încărcare wireless şi cu corp metalic e să aibă o "fereastră" pentru a permite trecerea curentului. Aici reapare în discuţie şi teoria unui corp din sticlă pentru noul telefon, sau cel puţin o zonă din spate din sticlă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu